Ingredientes:
- 200g de manteiga de vaca.
- 400g de fariña.
- 400g de azucre.
- 200g de nata líquida.
- 1 sobre de levadura en pó.
- Azucre glass.
- Canela.
Preparación:
- Derrete a manteiga ó baño María ou no microondas.
- Cando a manteiga xa estea derretida, vótase nun bol e mestúrase co azucre, os ovos e a nata, vas revolvendo e engádeselle a fariña pouco a pouco, e por último, o sobre de levadura.
- Revolve ata que quede unha masa homoxénea.
- Bota a mestura nun molde previamente engraxado.
- Mestura o azucre glass coa canela e espallaos pola masa antes de metela no forno.
- Mete o molde no forno, previamente quentado a 180º de temperatura durante, aproximadamente, tres cuartos de hora.
- Cando se acabe de facer, saca do forno e deixa enfriar.
E… A COMER!!!
CONSELLO: A bica está máis rica cando se come fría, porque leva moita manteiga e quente faise un pouco graxa.
Por Olalla
No hay comentarios:
Publicar un comentario