viernes, 6 de marzo de 2015


bica 1.jpgIngredientes:
  • P1000647.JPG4 ovos.
  • 200g de manteiga de vaca.
  • 400g de fariña.
  • 400g de azucre.
  • 200g de nata líquida.
  • 1 sobre de levadura en pó.
  • Azucre glass.
  • Canela.

Preparación:
  1. Derrete a manteiga ó baño María ou no microondas.
P1000648.JPG
  1. Cando a manteiga xa estea derretida, vótase nun bol e mestúrase co azucre, os ovos e a nata, vas revolvendo e engádeselle a fariña pouco a pouco, e por último, o sobre de levadura.
P1000653.JPG
  1. Revolve ata que quede unha masa homoxénea.
  1. Bota a mestura nun molde previamente engraxado.P1000659.JPGP1000654.JPG
  1. Mestura o azucre glass coa canela e espallaos pola masa antes de metela no forno.
P1000660.JPGP1000662.JPG
  1. Mete o molde no forno, previamente quentado a 180º de temperatura durante, aproximadamente, tres cuartos de hora.

  1. Cando se acabe de facer, saca do forno e deixa enfriar.

E… A COMER!!!
P1000664.JPG
CONSELLO: A bica está máis rica cando se come fría, porque leva moita manteiga e quente faise un pouco graxa.
Por Olalla

No hay comentarios:

Publicar un comentario